S/Y NAVIGO  ***  CARIBIENSTUR 2009-10

 

S/Y NAVIGO  ***  CARIBIENSTUR 2009-10

 

Ruten

Vi er ikke typen der detailplanlægger os ihjel. Så det er kun de store linjer der ligger fast, og selv dem kan vi jo blive nødt til at ændre på. Men her er det så..

Over Nordsøen:

Vi håber at komme afsted midt i juli 2009, og afhængig af vejret kan vi gå gennem Kielerkanalen og coast cruise ned mod Frankrig eller tage gennem Limfjorden eller nord om Skagen for at ramme Skotland. Norge er et muligt  stop på vej mod Skotland, hvor man kan tage gennem Caledonia kanalen og sejle ned mellem Irland og England. 

Biscayen

Vi vil gerne over inden September, hvor risikoen for hårdt vejr stiger betydeligt. På den anden side venter varmen.. Biscayen og Nordsøen kan være det værste vi møder på turen mht. hård sejlads.

Mod de Kanariske øer

Her er der igen flere muligheder, og vi er ikke afklarede endnu. Tager vi fra Portugal ud mod Madeira eller følger vi kysten mod Gibraltar? Hvad med Nordafrika? I alle tilfælde skal vi cruise de Kanariske øer inden vi fanger Passaten.

Over Atlanten

Først i slutningen af november kan man sejle afsted, for orkansæsonen i Caribien skal være ovre inden vi når frem. Kap Verde øerne byder sig til ca. en tredjedel over dammen. Måske sejler vi dog forbi og må regne med omkring 20 dage fra de Kanariske øer til vi ser Barbados. Den sydlige rute giver medvind, Passaten, og også noget medstrøm.

Caribien

Vi regner med at arbejde os igennem fra Tobago i syd og bliver ved til der ikke er mere tid. Puerto Rico i nord skulle vi gerne nå.

Retur over Atlanten

Maj 2010 sejler vi østover igen. Formentlig besøges Bermuda og Azoerne på vejen. Golfstrømmen er med os og de dominerende vinde blæser også fra vest.

Ind i danske farvande

Det sidste stræk er som det første ikke bestemt. Vi ser hvad vi føler for til den tid.. Vi regner med at anduve Rungsted igen sidst i juli 2010.

 

 

 

 

 

Drømmen

Sidste nyt

Om os

Ruten

Båden og udstyr

Rejsebreve

Fiskeri

Kontakt os

S/Y NAVIGO  ***  CARIBIENSTUR 2009-10